Paskelbta

Kaip gaminti Jamaikos svirplius?

Ar teko kada nors valgyti svirplius? Turbūt – retam ir dažniausiai tuomet, kai atostogaujama tolimose, egzotiškose šalyse. Tiesa, tos šalys vis labiau pasiekia Lietuvą ir šiuo metu galite įsigyti Jamaikos svirplių tiesiog Vilniuje.

Gryllus assimilis

Dažną atbaido išvaizda. Nors jie skanūs, traškūs, tačiau kažkur giliai mintyse mes vistiek galvojame apie juos kaip apie vabzdžius. Geriausias būdas to atsikratyti – skaniai pagaminti, paragauti ir daugiau pasidomėti nauda.

Jamaikos svirpliai turėtų būti Jūsų virtuvėje. Ne tik kaip delikatesas, tačiau ir kaip skanus užkandis prie TV.

Iš jų gaminami ne tik skanūs, tačiau ir sveiki patiekalai, tad visiškai suprantama, kad svirplius į savo kasdieninę mitybą vis dažniau įtraukia tie, kurie propaguoja sveiką gyvensena, nori suvartoti kuo mažiau mėsos.

Crickets

Su kuo ir kaip skaniausia juos valgyti? Geriausia – kepti, kadangi tuomet jie tampa labai traškūs. Jeigu norite suvartoti kuo mažiau riebalų – tuomet siūlome kepti orkaitėje, o ne keptuvėje. Paprasčiausiai patieskite skardoje kepimo popierių ir išdėliokite ingredientus. Papildomai kai kurie deda svogūno, morkos, kad daržovių kvapas pasklistų svirpliuose.

Jie gali būti valgomi natūralūs, be jokių papildomų prieskonių. Norintiems daugiau įmantrumo siūlomi čili pipirai, kurie turtų dominti valgančius aštriai. Puikiai tinka gardinti ir kariu, taip pat, neįprastas pasirinkimas, tačiau skanu su cinamonu. Nesuklyskite, tuomet jie netampa labai saldūs, tačiau saldesni, tad puikiai tinka vaikams. Mėgstantiems karčiau rekomenduojami su juodaisiais pipirais, o paprasčiausias variantas – su druska.

Jie gali būti ne tik kepami, tačiau ir džiovinami. Tokiu atveju taip pat naudokite tuos pačius anksčiau aptartus prieskonius.

Svirpliai yra naudingi ne tik dėl savo malonaus skonio ir paprasto paruošimo, tačiau ir maistinės vertės. Juose daug geležies, kalcio, taip pat labai daug baltymų, o visi puikiai žino, kad tai yra organizmo statomoji medžiaga.

Taip pat tai labai puikus pasirinkimas tiems, kurie valgo KETO, nes juose gausu baltymų bei riebalų, o angliavandenių labai mažai.

Gryllus assimilis